Karacasu Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Zeki İnal’ın başkanlığında gerçekleşti. Bugün gerçekleşen Mart ayı Meclis toplantısı saat 14.00’de Karacasu Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşti.

Yoklama ile başlayan 2020 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı maddelerin görüşülerek karara bağlanmasıyla devam etti.

Meclis toplantısında görüşülüp karara bağlanan maddeler;

1-Bir evvelki meclis zaptının görüşülmesi

2- Meclis Üyesi Erdinç Gümüş’ün mazereti okunup kabul edilerek bu toplantı için izinli sayılmasına oy birliği ile kabul edildi.

3- İlçemiz Ataeymir Mahallesinde bulunan 280 ada 2 parselde kayıtlı 65,31, -m2 lik taşınmazın Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bağış talebi oy birliği ile kabul edildi.

4-İlçemiz Çamköy ile Bahçeköy arasında Kadastrol nitelikteki yolun araç Trafiğine uygun yol haline getirilerek ulaşıma sağlanması hususu görev ve yetkinin Büyükşehir Belediyesine ait olduğundan talebin Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderilmesine oy birliği ile kabul edildi.

5-İlçemiz Hacıhıdırlar mahallesinde atıl durumda bulunan Okul binasının Düğün, Dernek ve Kültürel faaliyetlerde kullanılması amacıyla pencerelerinin yenilenmesi, çatılarının tamir yapılması hususu gerekli prosedürler yapıldıktan sonra yapılmasına oy birliği ile kabul edildi.

6-İlçemiz Esençay mahallesinde bulunan kahve ile kahvenin bahçesindeki zeytin ağaçlarının 4 yıllık ihaleye çıkarılması oy birliği ile karar verildi.

7- İlçemiz Esençay Mahallesindeki 168-13,173-61,173-68,173-69,173-70,173-71,173-72 yerlerinin belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bağış talebi gündemden çıkarılması oy birliği ile karar verildi.

8- Belediyemize Traktör alması için T.Dinamik Enerji Üretim San. ve Dış Tic. Anonim Şti. Vekili Ali Özden Gürbüz tarafından yapılan 50.000,00 TL lik şartlı bağışın talebine oy birliği ile karar verildi.

9-Gündeme ilave edilerek görüşülmesi istenen konulardan birisi Ulusal Egemenlik Futbol Turnuvası düzenlenmesi olduğu hususu gündeme alınarak oy birliği ile karar verildi. Ve futbol turnuvası yapmaya karar verildi.

10- Gündeme alınarak Karacasu Memnune İnci MYO ile Belediyemiz arasında tarihi konuk evinin ortak uygulama oteli olarak bir proje çerçevesinde kullanılmasına oy birliği ile karar verildi.

11- Karacasu Kültür Turizm Tanıtım Derneği ile Belediyemiz arasında Belediyenin görev ve sorumlulukları çerçevesinde bir protokol ile uygulamaya oy birliği ile karar verildi.

12- Battal Gök’ün yapılandırma ile ilgili talebi oy çokluğu ile karar verildi.

13-Belediyemiz Düğün Salonu ve Kafeyi çalıştıran, sözleşmenin fes edilmesini isteyen ve yerin anahtarını teslim eden Mustafa Takkalı’nın kira sözleşmesinin fes edilmesine oy birliği ile karar verildi.

14- Yenice mahallesinde hazırlanan mezar yerlerinin en çok bir aileye 4 adet verilmesi bugün için yapılan masraf miktarı 500 TL nin tahsil edilmesine oy birliği ile karar verildi.

15- Belediyemiz ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında ortak bir proje ile magnet yapımı için gerekli malzemelerin alınması ve bu projenin yürütülmesi oy birliği ile karar verildi.

16- Belediyemize ait akaryakıt istasyonunun Belediyemizin %100 hissesinin sahip olduğu Karbel Tic. Ltd. Şti. sermaye olarak konulmasına oy çokluğu ile karar verildi.

17- Belediyemiz yapılacak olan GES Projesi için İller Bankasından 4 Milyon TL 10 yıllık borçlanma yapılmasını bunun için gerekli iş ve işlerin Belediye Başkanlığımızca yerine getirilmesi oy birliği ile karar verildi.

18- Gündeme havale edilmek suretiyle görüşülmek istenilen hususu görüşülmesi.