Karacasu’da Haşereyle Mücadele Çalışmaları Başladı

Karacasu  Belediyesi, karasinek,sivrisinek ve haşerelerin yumurtlama dönemi olan larva dönemi öncesinde merkez ve çevre mahallelerde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sivrisinek ve haşereyle mücadelede fosseptikler, bataklıklar, kanallar, mazgallar, durgun sular,yeşil alanlar,park ve bahçelerde aralıksız ilaçlama çalışması yapıyor. Larva ve haşere mücadelesinde ekipler, Karacasu’yun her mahallesinde çalışmalarını planlı şekilde devam ettiriyor.Periyodik olarak sürdürülen çalışmalarda çöp konteynerleri, su birikintileri, depolar, rögarlar ile yayılımın olabileceği alanlarda etkin bir ilaçlama çalışması yürütülüyor.Vatandaşların yaz gelmeden rahat bir dönem geçirmesi için Karacasu Belediyesi’nin ilaçlama çalışmaları başlattığını söyleyen  Karacasu Belediye Başkanı  Mustafa Büyükyapıcı “Belediyemiz ilaçlama ekipleri, sineklerin üreme alanlarını tespit ederek kanal, dere, gölet, bataklık, çöp konteynırları ve su kuyuları gibi alanlarda ilaçlama çalışmalarını yürütüyor.Sezon sonuna kadar olan ilaçlama faaliyetlerine tüm hızıyla devam edilecek. Bu yöntemle, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden sineklerle mücadeleyi  yürütüyoruz”dedi.