Karacasu’da Dünya Engelliler Farkındalık Günü Kutlamaları…

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kutlamaları Karacasu Engelliler Derneği önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü ile başladı. Karacasu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley,Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı,Aydın Barosu Karacasu İlçe temsilcisi Sevgi Kulcu Öncü,İlçe Emniyet Amiri Davut Özkan,İlçe Jandarma Komutanı Onur Özdemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş,Karacasu Engelliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Dilmen ve derneğin üyeleri,Karacasu  Özel Öğretim Sınıfı öğrencileri, aileleri, öğretmenler, siyasi parti temsilcileri,kurum amirleri katıldı.Çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.Törenin açılış konuşmasını yapan Karacasu Engelliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Dilmen ”unutmayalım ki sorunların çözümü her şeyden önce eğitimden geçer.”Eğitim Her Engeli Aşar” düşüncesi ile hareket ederek, engellilere saygı ile onlara yaşam sevinci kazandıralım.Biliyoruz ki hayatı paylaşmak için engel yok,engelleri ancak el ele, yürek yüreğe vererek beraberce aşabiliriz. Birbirimize saygı duyarak bizlere sahip çıkmanız dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nü kutluyorum”dedi.Tören boyunca engelli çocuklar ve öğrencilerle yakından ilgilen Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı”Göreve geldiğimiz günden beri engelli kardeşlerimizle el ele vererek birçok sorunu birlikte aştık. Belediyemizdeki asansörün oluşması,Kaymakamlığımızın çabasıyla Hükümet Binası’na asansör oluşması,kardeşlerimizin buralara ulaşması,yollarımızda yaptığımız çalışmalar gibi elimizden gelen her türlü katkıyı vermeye çalışıyoruz.Şu günlerde engelli kardeşlerimizden gelen en büyük talep belediye aracımıza engelli arabalarıyla binebilmek için,cihaz temin edilmesi oldu.Bu yönde etütlerimizi yapmaya başladık.İnşallah önümüzdeki günlerde araçlarıyla belediye minibüsüne binebilecekler.Beraberce Karacasu’da engelleri aştığımızı düşünüyorum.Tüm engelli vatandaşlarımıza 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nde engellerin kaldırıldığı bir dünya temennisi ile, yaşam mutluluklarının arttığı, aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.Düzenlenen program Karacasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından temin edilen tekerlekli sandalyelerin engelli vatandaşlarımıza hediye edilmesiyle son buldu.