Karacasu’da Deve Güreşi Festivali Yapıldı

KARACASU’DA DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ YAPILDI

Karacasu’da  ilki düzenlenen deve güreşi festivaline  binlerce  kişi katılım sağlayarak  izledi. Karacasuspor Kulübü yararına düzenlenen Afrodisias Deve Güreşi Festivali’nde deve geleneklerini sürdüren Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen 90 civarında pehlivan deve kozlarını Karacasu arenasında paylaştı.Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın ev sahipliğinde yapılan güreşleri Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı,Aydın Büyükşehir Başkan Vekili Evrim Karakoz,AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, MHP İlçe Başkanı Gökhan Kurt, İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Dinç, Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Sefa Töz, Şoförler Odası Başkanı Adnan Tuncer,Karacasu Vakfı Başkanı Mutlu Kasapoğlu,Karacasuspor Kulüp Başkanı Hüsnü Ünsal, belediye meclis üyeleri Erdinç Gümüş,İbrahim Kayahan, muhtarlar ve vatandaşlar ilgiyle izledi. Zaman zaman kaçan develerin heyecan kattığı güreşlerde vatandaşlar deve güreşlerini izlerken eğlenmeyi de ihmal etmediler. 7’den 70’e tüm güreş severlerle birlikte havanın da güzel olması ile hafta sonunu değerlendirmek isteyen binlerce kişi mangalını, etini, içeceğini kaparak güreş alanında hazırlanan römork ve kamyon kasalarında yerini aldı.Yağan yağışlardan dolayı bozulan deve güreşi arenasında Karacasu Belediyesi ekipleri  ummalı bir çalışma yürüterek,sahayı hazır hale getirdi.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK İSTİYORUZ”

En büyük hedefinin Karacasu’yu daha iyi tanıtarak ileriye götürmek olduğunu vurgulayan Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ”Sevgili dostlar 17 ilçemizde gerçekleştirilen deve güreşlerinin  ilçemizde ilkini düzenledik.Bu bir deneme ve ilk öngörü diyelim.Her yıl bu deve güreşlerimizi geleneksel hale getirip,devam ettirmek istiyoruz.Burada, iki amacımız var.Öncelikle bu kültürümüzü yaşatmak,daha sonra da Karacasu ilçemizi tanıtabilmek.Karacasu sizlerin de bildiği gibi Afrodisias Antik Kenti’nin içinde bulunduğu dericiliğin,demirciliğin,pideciliğin,seramikçiliğin çok yaygın olarak işlendiği, yaylalarıyla tam bir kültür şehridir.Bu tür etkinlikleri çoğaltarak,Karacasu’nun tanıtımına katkı sağlamak ve kültürümüzü yaşatmak istiyoruz.Bu katılım ve teveccühten dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor,ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum “dedi. Tertip komitesinde bulunan Cabi Mahallesi Muhtarı Tayfun Karaoğlan, ilgiden dolayı teşekkür ederken, gördüğü ilgi sonrası bu festivali düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

KUPA GÜREŞLERİ DE YAPILDI

Deve güreşinin en çok beklenen güreşleri arasında yer alan develer arasında yapılan kupa güreşleri ise büyük ilgi gördü. Karacasu Kaymakamlık kupası,Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlık kupası, Karacasu Belediye Başkanlık Kupası, Karacasuspor Başkanlık kupası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ziraat Odası Başkanlık kupası adı altında yapılan güreşlerde mücadele eden deve sahiplerine kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.