Karacasu’da Çanakkele Zaferi Müze Sergisi Açıldı…

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çanakkale Zaferi’nin 103’ncü yılı kapsamında,Karacasu Kültür Merkezi’nde “Çanakkale Zaferi Müze Sergisi” düzenlendi.Düzenlenen serginin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı “Tarihimizi geçmişimizi görüp,öğrenmemize vesile olan Çanakkale Zaferi Müze Sergisini Karacasu’da bizlerle buluşturan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Uzman Tarihçi Bahar Güzel’in anlatımı eşliğinde sergi gezildi. Bilgilendirici çalışmalara ağırlık verilen 220 metrekare alana kurulu sergide kronolojik bir şekilde Çanakkale Zaferi anlatıldı. Top mermileri, kılıçlar, materyaller, kıyafetler, silahlar, cep sineması, Seyit Onbaşı’nın silikon heykeli, döneme özgü sahra top arabası, çok sayıda madalya, o dönemde kullanılmış mendiller, kartpostallar, örtüler, su mataraları gibi çok sayıda dönemin ruhunu yansıtan ürün sergilendi. Kültür Merkezi 1. katındaki sergiyi gezen öğrenciler hem öğretmenlerinden hem de sergi görevlilerinden sergi ve Çanakkale Savaşı’yla ilgili bilgi aldılar.Öğrenciler, derslerinde öğrendikleri savaşın kahramanlarından olan Seyid Onbaşı’nın canlandırmasını da ilgiyle izlediler.