Karacasu’da Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin İftar Yemeği

Aydın Büyükşehir Belediyesi 11 ayın sultanı Ramazan ayında her yıl ilçe genelinde kurduğu iftar sofralarıyla binlerce vatandaşı ağırlamaya devam ediyor. Karacasu Yeni Pazar yerinde kurulan iftar yemeğine Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı,CHP Karacasu İlçe Başkanı Cengiz Çumralı,belediye meclis üyeleri İbrahim Kayahan,Av.Sevgi Kulcu Öncü,Aydın Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve çok sayıda vadandaş katıldı.Vatandaşlar, okunan dualar eşliğinde birlik beraberlik içinde iftarını açtı.Ramazan’ın manevi atmosferini ve coşkusunu 7’den 70’e ilçe sakinlerine yaşatan Aydın Büyükşehir Belediyesi, iftarın ardından Ramazan kültürünü yansıtan tasavvuf müziği dinletileri, ilahiler,semazen gösterisi, mehteran takımı gösterisi,Hacivat-Karagöz, tahtabacak ve ateşbaz,gösterileri ise izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.Karacasuluların büyük beğeni ile izlediği gösterilerde çocuklar için pamuk helva, macun şeker ve şerbet gibi unutulmaya yüz tutmuş gelenekler yaşatıldı.Düzenlenen iftar yemeğinde gerçekleşen etkinlikte yüz boyama ve balon dağıtımı ile aileleriyle gelen minikler çok eğlenceli vakit geçirdiler.