Karacasu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çoşkuyla Kutlandı

Karacasu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95.yılı coşkuyla kutlandı.Kaymakamlık makamında tebrikat töreni ile başlayan program Karacasu Şehir Stadı’nda kutlamalarla devam etti. Törene Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley,Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı,İlçe Cumhuriyet Savcısı Osman Aslıyüksek,İlçe Jandarma Komutanı Onur Özdemir,İlçe Emniyet Amiri Davut Özkan, şehit yakınları ve gaziler,daire amirleri,siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley ve Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutladılar.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün önlem ve anlamını belirten konuşmayı yapan Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley” Cumhuriyetimizin 95.yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor,Karacasulu hemşehrilerimin yarınımız umudumuz sevgili çocuklarımız ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum”dedi. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ,Karacasu Sevenler Okulu öğrencilerinin ront gösterisi,Karacasu Zeybek ekibinin oyunu ve Kırçiçeği Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 29 Ekim Şahlanış oratoryosu izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.Program ilçede düzenlenen resim,kompozisyon,şiir yarışmaları ve futbol turnuvalarında derece elde eden öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.Kutlama geçiş töreni ve ilçe protokolü, öğretmen,öğrencilerin ve halkın katılımıyla Karacasu Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet Bayramı Resim Sergisi açılışı ile son buldu.

KARACASU’DA GÖRKEMLİ FENER ALAYI…
Karacasu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95 Yıldönümü kutlamaları kapsamında Karacasu Kaymakamlığı,Karacasu Belediyesi ve Karacasu Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği işbirliğinde düzenlenen fener alayı ve kortej yürüyüşü Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley,daire amirleri ve çok sayıda vatandaşın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan kortej yürüyüşünde bu yıl motosikletli ekipler,rahvan atlar ve bisiklet sürücüleri katılarak, ayrı bir heyecan yaşattı.Ellerindeki Türk bayrakları,dev Atatürk posteri ve meşalelerle yürüyen kalabalık “Ne Mutlu Türküm Diyene” ”Onuncu Yıl Marşı” sloganları eşliğinde yürüdü.Yürüyüş sonrası kalabalığa hitap eden Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı “Cumhuriyetimizin 95.yılını büyük bir coşku ve mutlulukla hep birlikte kutladık.Bize destek vererek yanımızda olduğunuzdan dolayı öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle,gazilerimizi minnetle anıyorum”dedi.