Karacasu’da 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlandı

“ Çanakkale Geçilmez” sözüyle milletimizin bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan ve bu uğurda canlarını veren aziz şehitlerimize şükran ve minnet duygularımızın sunulması amacı ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümü  Karacasu’da düzenlenen tören ile kutlandı. Etkinlikler sabah  Hükümet Konağı önündeki Atatürk  Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Karacasu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 81 ilden getirtilen şehit toprakları Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı,Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı,tüm şehit aileleri,gaziler ve protokol üyeleri tarafından Karacasu Kaymakamlığı Şehitler Köşesi’ndeki küpün içine  dualar eşliğinde bırakıldı.Kaymakamlıkta düzenlenen “Bir Avuç Toprak Bir Milyon Şehit” programının sonrasında Karacasu Şehitler Ortaokulu’nda anma programına devam edildi. Karacasu Şehitler Ortaokulu Müdürü Berrin Yılmaz tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından,aziz şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu.Öğrenciler tarafından Yarbay Hasan Bey’in Şahadeti sahnelendi. “Çanakkale Geçilmez”isimli oratoryo gösterisi ilgiyle izlenirken,Karacasu Şehitler Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin şehit aileleri ve gazilerinin evlerine giderek gerçekleştirdikleri röportaj salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.Müzik öğretmeni Habibe Keskin’in okul korosu ile birlikte seslendirdiği Çanakkale konulu türküler katılımcılardan büyük alkış aldı.Düzenlenen program dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.