Karacasu’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Zafer kutlamaları iki ayrı programla gerçekleşti.

15 Temmuz Zaferi kutlamalarının ilk programında Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk koyulması ve şehitlerin anılmasıyla başladı. Program Şehitler Parkındaki Şehitler Anıtında Kur’an Tilaveti, Mevlid-i Şerif ve Hatim-i Şerif Dualarının okunmasıyla devam etti. Ardından Karacasu Kaymakamımız Sayın Ahmet Soley ve Karacasu Belediye Başkanımız Zeki İnal öncülüğünde şehitlerimizin kabirleri ziyaret edildi ve gündüz programı sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programına yoğun katılım sağlayan Karacasulular 15 Temmuz ruhuna sahip çıkarak bu kara günü ve Türk milletinin direnişini unutmadıklarını, unutmayacaklarını güçlü ve coşkulu bir şekilde gösterdi.
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen anma programı 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’nin gezilmesi ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda aziz şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu. 15 Temmuz için yazılan şiirlerin okunmasıyla devam eden programda Karacasu Kaymakamımız Sayın Ahmet Soley ve Karacasu Belediye Başkanımız Zeki İnal günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını gerçekleştirdi. İnal, “Kurtuluş Savaşında Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmamı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu atan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu topraklar 15 Temmuz’da darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i henüz 15’inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı bağrından çıkarmıştır. Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere karşı darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum. Bizler daha büyük meselelerimizi hep birlik ve beraberlik içerisinde atlatmışızdır. Anadolu toprağı sıradan bir toprak parçası değildir. Şüheda ile yoğrulmuş böyle bir vatan parçası dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Korkudan korkmayacağız, korkudan korkan asla başaramaz. Bizler iyice kenetleneceğiz. Görevimizi daha büyük aşk ve şevkle yerine getireceğiz. Devletimizin ve milletimizin yanında dimdik duracağız. Allahu ekber ve Ne Mutlu Türk’üm nidalarıyla 15 Temmuz gecesinin karanlığında bir ışık gibi parlayan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum“ dedi.
Program mehteran takımı gösterisi ve ilahilerin okunması ile devam etti. Ardından Karacasu Kaymakamımız Sayın Ahmet Soley ve Karacasu Belediye Başkanımız Zeki İnal’ın 15 Temmuz Anı Defteri imzalamasıyla sürdü. Hain darbe girişimi gecesi minarelerimizden yükselen ve 15 Temmuz içerisinde ayrı bir yeri olan sela yine aynı saatte tüm Karacasu Camilerinde 00.13’te tekrar okundu ve program Demokrasi Nöbeti ile devam etti.