Karacasu Tarih,Sanat ve Kültür Şehri Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor…

Karacasu Belediyesi olarak ,ilçe halkının belediye çalışmalarından haberdar olması, yürütülen çalışmalara katkı sunabilmesi için yeterli bilginin basın, yayın ve sosyal medya yoluyla vatandaşlara ulaştırılması, vatandaşların belediye ile olan ilişkilerinin doğru ve sağlıklı yürütülebilmesi için her türlü çalışmayı yürüttük.Ulusal basın ve yerel basın ile belediyenin veya belediye başkanının içerisinde bulunduğu haberleri kendi kamera görüntülerimiz ve fotoğraflarımızla haber haline getirdikten sonra yayımlanması sağladık. Aynı zamanda elektronik ortamda yazılı ve görsel basın ile internet sitelerini takip etmekte olup ,verilerin sağlıklı bir şekilde arşivlenmesi sağladık.9 yıl önce “Düşünerek ve Düşleyerek” çıktığımız yolda Karacasu; Tarih,sanat ve Kültür Şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınların, yaşlıların ve engelli vatandaşlarımızın örnek ilçede yaşamaları için bu yıl da birçok projeyi hayata geçirdik. Karacasu Spor Kompleksi ve Yüzme Havuzu,Karacasu Kültür Merkezi gibi sosyal projeleri ilçemizde hayata geçirmiş olup,2016’da da birçok projemizle ödüle layık görüldük. Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin (SODEM) belediyeler buluşması ve yerel yönetim etkinlikleri kapsamında Seferihisar’da 100’ün üzerinde belediyenin toplam 500 projeyle katıldığı yarışmada “Karacasu Kültür Sanat ve Konuk Evi” projesi ile “Bilim-Tarih” ödülü aldık.
Kadınları sosyal yaşamın bir parçası haline getirerek üretimde daha fazla yer almalarını isteyen Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ,Karacasu Belediyesi tarafından restore edilen Sarayaltı Caddesi’ndeki tarihi yapının” Kültür Evi” olarak faaliyet göstermesi için çalışmalar başlatıp,Kadınlara yönelik el nakış,kırk yama,keçe yapımı,iğne oyası gibi birçok dalda çalışmanın yapılmasını sağladı. Belediyemizde göreve geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımız için yaya yolları oluşturmak,engellilerin geçebileceği rampaları düzenlemek önceliğimiz oldu.Halkımızı bilinçlendirip, hep birlikte bu engelleri aşmaya çalıştık.Belediye olarak bizler üstümüze düşen görevi elimizden geldiğince yerine getirdik,getirmeye de devam edeceğiz.
Bu kültürel ve sanatsal buluşmalar ile ilçemizin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımını sağlamak ve Karacasu’yu turizm cenneti yapmak için biz Karacasu Belediyesi olarak üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yapacağımızın sözünü de veriyoruz. Hedefimiz, vatandaşlarımızın sanatın her dalı ve kültürel etkinliklerle buluşabildiği, tarihsel kimliğini koruyan, çevresi ve doğası temiz, modern bir ilçede yaşamaları. Çocuklarımıza; Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, birlik, beraberlik ve huzur içinde yaşayabilecekleri bir ülke bırakmak için çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz.