İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97.Yıldönümü Kutlandı

İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıl dönümü münasebetiyle Şehitler Ortaokulu Konferans Salonu’nda,  Karacasu İmam Hatip Ortaokulu  tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlendi.Düzenlenen program Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı,Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı,Karacasu Cumhuriyet Savcısı Zuhal Solmaz,kurum amirleri, öğretmen ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu programın açılış konuşmasını Karacasu İmam Hatip Ortaokulu müdürü Memduh Yılmaz yaptı. İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı sunumun ardından Anasınıfı öğrencilerinin sergilediği İstiklal Marşı ile ilgili gösterileri protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından büyük beğeni alarak ayakta alkışlandı.Programda Karacasu daire amirleri toplu halde İstiklal Marşı’nı okudular.İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen “İstiklal Marşı’nı En Güzel Okuma” ve “Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri  tarafından ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.