Alemler Ortaokulu’ndan Tübitak Bilim Fuarı

Karacasu Belediye Başkanı  Mustafa Büyükyapıcı  Alemler Ortaokulu öğrencilerinin projelerinin sergilendiği  TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katıldı.TÜBİTAK tarafından öğrencileri bilim ve teknolojiye yönlendirmek amacı ile desteklenen bilim fuarları kapsamında 24 öğrencinin 10 projeyle katıldığı ve 9 öğretmenin danışmanlık yaptığı,Alemler Ortaokul öğrencileri tarafından yapılan birbirinden nitelikli 10 proje sergilendi. Bilim Fuarında yer alan proje çalışmalarında Kemiklerimi Koruyorum,Yağmur Sularının Değerlendirilmesi,Temiz Yer Altı Sularımız,Soğanın Mucizeleri gibi bilimsel ve özgün çalışmalar olması itibari ile dikkat çeken projeler oldu.Okul binasında sergilenen çalışmaları tek tek gezen Başkan Büyükyapıcı, öğrencilerle ilgilenerek yapmış oldukları buluşları hakkında bilgi aldı.Bu tür çalışmaların öğrencileri bilimsel çalışmaya yönlendirdiğini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ”Gençlerimizin  faydalı uğraşlar içinde olduğunu gördükçe, geleceğimiz ve gençliğimiz adına umutlanıyorum.Bu projelerde emeği geçen okul müdürü Alim Akar’ı,öğretmenleri ve tüm öğrencileri yürekten kutluyor,başarılarının devamını diliyorum” dedi.