Alemler Mahallesi’nde Elma Festivali Düzenlendi

Karacasu Alemler Mahallesi’nde bu yılı ilki düzenlenen Tanıtım ve Elma Festivali  Alemler  Cennet Yaylası’nda gerçekleştirildi.Muhtarlık ve mahalle sakinleri tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi,Karacasu Belediyesi ve çeşitli sponsorların desteği ile gerçekleştirilen festivale Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı,İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vekili Hüseyin Aktepe,belediye meclis üyeleri İbrahim Kayahan,Erdinç Gümüş,Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç,Karacasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Recep Karataş,siyasi parti temsilcileri,mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.Açılış konuşmasını yapan Alemler Mahalle Muhtarı Muhammet Dibek “ilçemizin ve mahallemizin tanıtılması ve ekonomisine katkı sağlaması adına mahallemizin sembolü olan elmamızın en iyi şekilde tanıtımını yapmak ve pazar oluşturmak amacıyla bu ilkini düzenlediğimiz festivalimizi birlik ve beraberlik içinde gelecek yıllarda da sürdürmeyi hedefliyoruz.Bu anlamda bizlerden desteklerini esirgemeyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na,Karacasu Belediye Başkanımız Mustafa Büyükyapıcı’ya ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek desteklerinden dolayı Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’ya plaket takdim etti.”Başlamak bitirmenin yarısıdır”diyerek mahalle halkını kutlayan Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı “biz son günlerde yaptığımız festivallerimizde esnaflarımızın memnuniyetini,toplumun memnuniyetini gördükçe bu tür etkinlikleri mahalle mahalle  çoğaltmalıyız ve yerel ürünlerimizi tanıtmalıyız  düşüncesiyle bu festivalimizi gerçekleştirdik.Elmacılık Karacasuyumuzun çok önemli bir gelir kaynağıdır.Bu festivalin ilkini gerçekleştirerek,zor olanı başardık.Bundan sonra yapacağımız ön hazırlıklarla daha güçlü hazırlanarak,bu festivali sadece Aydın değil ülke çapında duyurulur hale getireceğimize inanıyorum” dedi. Üreticilerin özverili çalışmaları ve emeklerinin ürünü olan elmalarını sergiledikleri festivalde jüri üyeliğini Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı,Hüseyin Aktepe ve İsa Sevinç’in yaptığı “En Güzel Elma “yarışmasında dereceye girenler belirlenip,ödülleri verildi.Konuşmaların ardından Haydar Demir,Ozancan Demir,Mehmet Bahçe ve Taner Olgun söyledikleri türkülerle etkinliğe katılanlara eğlenceli saatler yaşattılar.Yapılan festivalde  mahalle halkının yöreye özel pişirdikleri keşkek,katılımcılara ikram edildi.