737. Dedebağ Keşkek Hayrı Büyük Bir Kalabalık İle Gerçekleştirildi.

32. Uluslararasu Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali’nin son gününde 737’ncisi gerçekleştirilen Dedebağ Keşkek Hayrı binlerce kişiyi bir araya getirdi. 50 kazan keşkek Türkiye ve Dünya’nın birçok farklı yerinden gelen misafirlere dağıtıldı.

Karacasu’da 737 yıldır yaşatılan gelenek,

Karacasu Belediyesi’nin katkılarıyla ve Cuma Mahallesi Cami ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneğince düzenlendi. 737’nci Dedebağ Keşkek Hayrı’nda yapılan 50 kazan keşkek 200 kilogram et, bin 200 kilogram buğday kullanılarak yapıldı. Keşkek dağıtım noktasında 150-200 metrelik kuyruklar oluşurken yaklaşık olarak 25 bin kişi olduğu tahmin ediliyor. Hayır boyunca Karacasu Müftülüğü personelleri mevlit okudu.

Dedebağ Yaylasında gerçekleştirilen ve bir gece önceden başlanan çalışmalara 50 kazan kaynatılan keşkekler, binlerce vatandaşa dağıtıldı.

Belediye Başkanı Zeki İnal ise bu yıl Belediye Başkanı olarak 737’nci Dedebağ Keşkek hayrı’nın coşkusuna şahit olduğu için heyecan ve sevincini belirterek birlik ve beraberlik örneğinin burada yaşatıldığını ifade etti.